Kopen bij de makelaar, is dat wel verstandig?

De Duitse huizenmarkt zit wat anders in elkaar dan wat men in Nederland gewent is. Zo is het in Duitsland gebruikelijk dat een makelaar als zowel bemiddelaar voor zowel de kopende als de verkopende partij optreed. Dat klinkt wellicht wat onheilspellend, maar bedenk dat het in Duitsland niet gebruikelijk is verkopers courtage en kosten in rekening te brengen. Het hele traject, vanaf het eerste telefoontje, de eerste advertentie in een krant tot de uiteindelijke handtekening bij de notaris, is voor de verkoper gratis. U, als koper, bent daardoor voor een makelaar in Duitsland de enige betalende klant.

Uw belangen, als eventueel kopende partij, zijn dan ook erg belangrijk voor ons. Dat is een van de redenen waarom wij een totaalpakket willen leveren. Zo kunt u natuurlijk bij ons terecht voor een financiering (wij werken samen met verschillende banken in zowel Nederland als Duitsland) en verzekeringen (wij werken samen met een van de beste verzekeraars in Duitsland). Mocht u liever uw financiering en verzekeringen elders onderbrengen, dan voorzien wij u gratis en vrijblijvend van informatie en advies.

Emigreren

Maar emigreren is natuurlijk meer dan alleen een huis kopen. Onze service houdt dan ook niet op bij de handtekening onder een koopovereenkomst. Vanzelfsprekend gaan wij met u mee naar de notaris, maar we zijn ook bij de uiteindelijke sleuteloverdracht. We nemen voor u de verschillende meterstanden op en geven u als nieuwe klant door bij de nutbedrijven. Wij adviseren u over het inschrijven in een Duitse gemeente, het aanvragen van de verblijfsvergunning, het op Duits kenteken zetten van uw auto, uw ziektekostenverzekering, uw rechten en plichten, enzovoort.

Kortom, bij alles wat er op uw pad komt. Wij proberen in onze website in elk geval uitvoerig en betrouwbare informatie te geven. Mocht u toch een vraag hebben, schroom niet en bel of u nu een huis wilt gaan kopen, of al gekocht hebt. Of bezoek een van onze kantoren, de koffie staat altijd klaar en onze service houdt niet op bij een verkoop.

Onbeschermde markt

Het makelaarsvak is in Duitsland niet beschermd, wat betekend dat in beginsel iedereen een makelaarsbedrijf kan beginnen. Jammer genoeg hebben sommige bedrijven mede hierdoor service minder hoog in het vaandel staan dan dat u als klant graag zou willen zien.

Het is dus zaak dat u, als klant, op uw hoede bent. Een aantal tips:

Onze voordelen op een rijtje: